Lajille omistautunut
kiekkovalmistaja

MEISTÄ

Obsidian Discs on suomalainen vuonna 2014 perustettu frisbeegolfkiekkojen valmistaja. Suunnittelemme ja toteutamme upeita kiekkoja lajille lento-ominaisuudet ja materiaalit huomioiden. Tiimimme jäsenillä on pitkä lajihistoria ja taustoissamme yhdistyvät niin fysiikan, teollisen muotoilun kuin tietotekniikan osaaminen. Teemme yhteistyötä paikallisten muoviteollisuuden huippuyritysten sekä yliopiston kanssa varmistaaksemme erinomaisen laadun jokaisessa tuotteessamme.

Meille keskeistä on kuunnella lajiyhteisöä ja tehdä pelaajille tuotteita, jotka vastaavat kovimpiinkin vaatimuksiin. Haastamme työssämme jatkuvasti olemassa olevia teknologioita ja toimintatapoja, jotta kykenemme kehittämään kiekkoja uusista materiaaleista uusin tavoin. 

KUINKA VAIKEAA FRISBEEGOLFKIEKON VALMISTAMINEN ON?

Tuosta kysymyksestä kaikki lähti liikkeelle kesällä 2013, kun perustajat Ismo, Ville ja Vesa olivat pelaamassa frisbeegolfia. Uteliaiden kaverusten oli selvitettävä tämä asia perinpohjin, ja siten ylivakaa putteri Splinter näki päivänvalon. Jo ensimmäisen putterin valmistamista sävytti porukalle tärkeä arvo: paikalliset harrastepelaajat osallistettiin valmistusprosessiin sopivanlaisen kiekon valmistamiseksi.

Nämä hyvät tyypit ja heidän tuotteensa tarvitsivat nimen. Ennen ensimmäisen kiekon luomista Ville oli osallistunut Pohjois-Karjalan Utran radan rakentamiseen. Tuon radan perustuksista löytyi mustaa lasimaista materiaalia, mikä herätti rakentajien kiinnostuksen. Vaikka vulkaaniseksi obsidiaaniksi luultu kappale olikin vain pala vanhan lasitehtaan jäämistöä, oli nimi valmis. 

Vuosien kuluessa tämä uteliaisuus ja intohimo on kehittynyt kansalliseksi kisamenestykseksi sekä laajaksi valikoimaksi erilaisia frisbeegolfkiekkoja, -varusteita ja suunnittelupalveluja. Unohtamatta kuitenkaan sitä tärkeintä: sydäntä kehittää frisbeegolfin lajikulttuuria niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Olemme johdonmukainen ja luotettava valmistaja. Huolehdimme kaikissa vaiheissa riittävästä testaamisesta ja laadunvarmistuksesta pitäen aina mielessä asiakkaidemme tarpeet.